OGULINSKI LIST - klik za početak
Postavi kao početnu stranicu! Dodaj nas pod Favorites stranice!

Povoljno se reklamirajte!

Povoljno se reklamirajte!

 


VRIJEDNO EKOLOŠKO PRIZNANJE GRADU OGULINU, 17.06.2007.

Plava zastava vijori se na jezeru Sabljaci

 

Od nedjelje i „ogulinsko more“, jezero Sabljaci može se pohvalili Plavom zastavom, simbolom kojeg mogu dobiti samo najčišće plaže mora i jezera. Svečanosti predaje i podizanja Plave zastave na jarbol na jezeru kod istoimenog restorana  „Sabljaci“ HOC-a Bjelolasica u nedjelju prijepodne nazočili su brojni gosti, koji su se ovdje okupili i zbog jedne od brojnih predstava Festivala bajke.

Plavu zastavu predao je Turističkoj zajednici Grada Ogulina i gradonačelniku Nikoli Magdiću Ante Kutle, predsjednik udruge „Lijepa naša“, koja realizira ovaj program za Međunarodnu zakladu za odgoj i obrazovanje za okoliš. On je naglasio da Plavu zastavu mogu podići samo najbolji, oni koji zadovoljavaju sve stroge standarde, a takvih nema baš mnogo: ove godine Plavu zastavu dobit će samo oko 4.200 plaža i obala na cijeloj sjevernoj hemisferi (za južnu se dijele u drugoj polovici godine), od čega je tek 137 u Hrvatskoj.

 

 

Nakon zahvala koje su izrekle predsjednica Turističke zajednice Grada Ogulina Marija Popović i direktorica Turističkog ureda Ankica Puškarić, gradonačelnik Ogulina izrazio je veliko zadovoljstvo što će se Ogulin ove godine moći pohvaliti Plavom zastavom, ali i obećao da će Ogulin nastojati ispuniti sve priterije i iduće godine, kako bi zastava ostala na obali jezera Sabljaci, a potom je podigao Plavu zastavu na jarbol. (dp)

 

Gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić podiže Plavu zastavu na jezeru Sabljaci

 

Ispiši novost / 14 Komentara

Napisao fico @ 25.6.2007 16:59
svaka čast onome tko je očistio nakupljeno smeće na jezeru.Danas je tamo puno ugodniije provesti vrijeme.

Napisao neven @ 23.6.2007 08:34
Ne znam jel netko jučer primjetio krepanog šarana u košu za smeće kraj zastave. BTW, jezero je prekrasno, još da se samo znamo ponašati u skladu sa tim.

Napisao fićo @ 22.6.2007 14:06
angryDanas je voda na Sabljacima prekrasna ali jućerašnji tragovi mladih jako su vidljivi jer je posvuda sveće a koševi stoje prazni. doduše kada se i oni napune nitko ih nikada ne isprazni osim vrana i vrednih ljudi koji tamo stalno žive i nevole nered pored sebe. Svaki dan bi sada u kupališnoj sezoni trebao netko tko će obalu održavati kako je i na ostalim plažama u Hrvatskoj. Danas već zastavu ne zaslužujemo. Nije ugodno ni šetati niti se voziti biciklom kada vas stalno ometaju jureći automobili čiji vlasnici bi najradije da mogu parkirali skroz do ruba jezera.Nevrijedi obaviještavati policiju kada su oni na drugim važnijim zadacima. Kao da nije gore bilo dovoljno nesreča. Sjetimo se samo dječaka kojeg je udario automobil pa su nakon toga pisane peticije, razne molbe i zamolbe ali ništa. Nebi ništa napravili ni da je poginuo.

Napisao sabljaci @ 21.6.2007 20:20
zastavu ipak nijev otpuhalo negop su je skinuli jer jos nemaju sve uvjete! kao sto su svlacionice i ogradjeno polje za kupanje! al bas me briga za to,glavno da je voda cista i odlicna za kupanje! danas sam vidio paškvalina na jezeru i on se htio kupati al nije imo puno vremena pa ce doci drugi put na kupanje!

Napisao Pesimist @ 19.6.2007 21:48
Ove gradske čelnike i čelnice vidjeli ste sad na Sabljacima, i vidjet ćete ih priliko slijedećeg čišćenja švedskog stola ili neke druge vrste klope.
S punom odgovornošću tvrdim da ih je sram doći na kupanje na Sabljake.
Nadam se da je izrađena replika zastave da se postavi negdje na potezu od brane Bukovnik do Đulinog ponora,možda najbolje na vidikovac iznad ponora.
Zar ne mislite da je sve to farsa vladajuće garniture,ovdje sve sjajno, a tamo sve ogavno,ili bolje reći: o, govno.
Svi ti vrli promicatelji ogulinskog mora to rade samo dok traje radno vrijeme ili vrijeme banketa, a iza toga to more ne posjete više godina,jer to je more samo za nas siromahe.

Napisao ja @ 20.6.2007 11:31
ki pere šprice vraga srete

Napisao sabljaci @ 19.6.2007 23:19
ma jezero je super,danas sam se kupao i odlicno je! a sto se tice zastave,vise je nema na jarbolu,ocito nije izcrzala jucerasnji vjetar!

Napisao q @ 19.6.2007 11:55
kako ste mutavi u p.m.
fala bogu kupam se svako leto tamo (skoro celo) i nikad mi nis ni bilo..
bas ste u k...u kad tako govorite o tom..
fuj

Napisao ogulinka @ 18.6.2007 21:47
tongue
Plava zastava do prvog špricanja zelja, a onda bi bilo najbolje da ju sami skinemo.

Napisao Marlon @ 18.6.2007 10:14
Svaka čast...
Ovo ljeto i na jezeru party... wink wink wink

Napisao fran @ 18.6.2007 08:34
Da li je priznanje zasluženo? Potpuno je zasluženo!!! Nismo svjesni što imamo. Još prije tridesetak godina to su uočili mnogi Zagrepčani i Riječani i izgradili cijelo malo naselje. Danas su neki domaći progledali pa i oni grade veća ili manja imanja po cijeloj obali. Odgovorni i oni koji odlučuju na okup i donesite plan za naše jezero Sabljaki!!! Pa niču danas nadstrešnice koje će sutra biti zidani objekt.
Sabljaki su za mene akumulacija Sabljaki, staro mrijestilište i ribogojilište pod umjetnom zemljanom branom (danas u vlasništvu HOC Bjelolasica), ali i nizvodno do kraja Danci. Jedno bez drugoga ne može. Treba samo osmisliti sadržaje. Sve što nije akumulacija teško se može riješiti (ali ne i nemoguće) jer rasol pokraj ovog bisera i danas ubija vodeni svijet niže brane. Samo se nadam da neće još dugo jer se ipak kreće (samo ne u Madigu).
Treba odati priznanje HEP-u (ili H. vodama-ne znam tko financira) na uređenju obale jezera što treba nastaviti i produžiti na Dance. HEP-u posebno treba zahvaliti što u ovoj državi više nego ikada vodi računa o razini vode prigodom nekih događanja ili sezone. Još se može više učiniti pogotovo u 5.-7. mjeseca kada se većina riba prirodno mrijesti i kada su ribice ili ikra osuđene na ugibanje jer se voda naglo povukla. Treba struje, ali...Neka netko u HEP-u poradi na tome.
Na kraju hvala svima koji su dali učešće na dobivanju plave zastave jer i to je netko trebao odraditi i za radnog vremena, ali i u slobodno vrijeme. Ovo nam neće donijeti odmah gospodarsku korist, ali nam čini život radosnijim i otvara nove mogućnosti u gospodarstvu samo treba odlučiti, zasukati rukave i ostvariti zamisli uz potporu šoldi.

Napisao miljo @ 17.6.2007 23:18
mislim stvarno bilo je i vrijeme, naše jezero je prekrasno, još da to svi Ogulinci prepoznaju i dođu uživati i oživiti naše malo more. nekako mi se čini da svi ostali znaju šta imamo osim nas samih.
zbilja sjajno.

Napisao fićo @ 17.6.2007 18:09
Gdje su danas Ogulinci. Nema ih na podizanju plave zastave, nema ih na kupanju a voda super. Nadam se da će nivo ovakav ostati do kraja kupališne sezone jer u protivnom ode plava zastava. Sviđa mi se kako su postavili držaće za ulazak u vodu ali mi se nikako ne dopada lokacija za buduće svlačionice jer mislim da će unagrditi cijeli prostor.

Napisao anći @ 17.6.2007 18:01
Svaka čast na trudu, vidjeti ćemo kako će to biti u buduće i dali će se plaža redovito održavati.Ime:
E-mail:
Smješko:
smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Napišite Ogulin:


| Odjavi me

 

 
Pogled sa Kule
Pogled sa Frankopanske Kule


Ako to još nisi, postani
Og list na facebooku
prijatelj Og lista na Facebooku


Hotel Frankopan
Više >>
hotel-frankopan.hr


Slušajte
RADIO-OG
UŽIVO


U prodaji
novi broj

Novi broj!
25. VII. 2012.

U ovom broju su fotke svih maturanata i foto-album norijade


 
Leteća koza


 
GAZDE - JADRAN 
Ski klub Ogulin -himnaSve filmove iz produkcije Og-lista možete vidjeti na:
OG-LIST FILMOVI

 

 

 

 © 2005. Ogulinski list - Dante d.o.o. Sva prava zadržana. Web izrada, dizajn i održavanje: InfoStudio.hr